Европейски избори: България в европейския контекст

Дискусия

poniedziałek 3 czerwca 2024 18:00 19:30
Bułgaria

Бюрото на Европейския парламент в България и софийският офис на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) организират дискусия „Европейски избори: България в европейския контекст“ на 3 юни 2024 г. в София от 18 до 19.30 ч. в литературен клуб „Перото“ в НДК.

Целта на събитието е в навечерието на европейските избори да направим обзор на обществените нагласи по теми като миграцията, икономиката, климата и войната в Украйна.

Събитието ще бъде открито от Иван Кръстев, политолог, председател на УС на Центъра за либерални стратегии в София, постоянен сътрудник в IWM Institute of Human Sciences във Виена, който ще се включи онлайн. Участниците в дискусията на живо ще бъдат Весела Чернева, заместник-директор на ЕСВП, и Даниел Смилов, доцент по теория на политиката в катедра „Политология” на СУ „Св. Климент Охридски”. Модератор ще бъде журналистката Сибина Григорова от „Булевард България“.

По време на дискусията ще търсим отговори на следните въпроси

  • Какви са основните притеснения на европейските граждани? Насочени ли са към тях кампаниите на политиците?

  • Какви са прогнозите за състава на следващия Европейски парламент? Какви са очакваните коалиции?

  • Какви теми ще доминират политическия дневен ред? Кои от тях ще будят най-големи противоречия?

  • Каква е ситуацията в България? Кои са основните тенденции и очакват ли се някакви размествания?

Ако желаете да присъствате на събитието, моля да се регистрирате на: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RegistrationForm03062024.

Дискусията няма да се предава на живо онлайн.

Заповядайте!